Place Order And Earn Something in Return

Conversion Rate: 1.00  = 9 Points

OLEJ Z PESTEK JEŻYN (TŁOCZONY NA ZIMNO)

Kupując ten produkt otrzymasz: 315 Punktów

35.00  z VAT

19 w magazynie

  • Opis

    Olej z pestek jeżyn posiada silne działanie przeciwutleniające oraz stymuluje krążenie krwi. Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne i barierę skórną. Reguluje wydzielanie sebum. Idealny do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej i starzejącej się oraz z niedoskonałościami i trądzikowej. To bogate źródło witaminy C, bardzo dobrze przyswajalnej przez skórę, będącej dla niej bezcennym eliksirem. Bardzo dobry produkt do pielęgnacji skóry delikatnej oraz pod oczami.

    Oprócz bogactwa witaminy C olej z pestek jeżyn dostarcza skórze witaminę E oraz b-karoten, a także NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) będące drogocennymi dla skóry emolientami – kwas linolenowy (ok. 20% ) i kwas linolowy (ok, 60%). Emolienty sprawiają, że skóra jest nawilżona, gładka i elastyczna. Związki te naprawiają skórę i wpływają na jej przepuszczalność, poprawiając funkcjonowanie naturalnej bariery ochronnej.

    Olej pomaga rozjaśnić przebarwienia skórne i blizny potrądzikowe, dzięki czemu skóra wygląda młodziej i na wypoczętą. Stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje oraz działa naprawczo, przez co polecany jest do włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi i farbowanych (przedłuża trwałość koloru). Dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym i witaminie E w postaci alfa-tokoferolu, beta-tokoferolu i bardziej unikalnego gamma-tokoferolu wspomaga produkcję kolagenu i elastyny, dzięki czemu skóra staje się jędrna, a zmarszczki zostają wygładzone. Koi i łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia i zmiany w tym wywołane słońcem, radioterapią, a także chorobami jak trądzik, łuszczyca, egzema.

    Działanie:

    • przeciwutleniające: chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, działa przeciwstarzeniowo, chroni kolor włosów,
    • ochrona naczyń krwionośnych: stymuluje krążenie krwi, działa przeciwzapalnie, udrażnia i wzmacnia naczynia krwionośne,
    • poprawia regulowanie (TEWL) i funkcjonowanie bariery skórnej: nawilża, ma działanie emoliencyjne oraz kondycjonujące,
    • ściągające: reguluje wydzielanie sebum.
  • POJEMNOŚĆ

    POJEMNOŚĆ

    30ML

  • INCI

    INCI

    Blackberry Seed Oil.

  • SKŁAD

    SKŁAD

    Olej z pestek jeżyn (zimnotłoczony).

  • Opinie (0)

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o “OLEJ Z PESTEK JEŻYN (TŁOCZONY NA ZIMNO)”

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *