Place Order And Earn Something in Return

Conversion Rate: 1.00  = 9 Points

  • olej z pestek granatu

OLEJ Z PESTEK GRANATU (TŁOCZONY NA ZIMNO)

Kupując ten produkt otrzymasz: 315 Punktów

35.00  z VAT

28 w magazynie

  • Opis

    Olej z pestek granatu pozyskiwany jest poprzez tłoczenie na zimno nasion owoców granatu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, odżywcze, antyoksydacyjne i nawilżające. Bogaty w kwasy tłuszczowe, szczególnie kwas punikowy, zawiera również fitosterole, fitoestrogeny, polifenole. Dzięki lekkiej konsystencji dobrze się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego, lepkiego filmu. Olej pobudza skórę do produkcji kolagenu i elastyny. Łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie. Polecany jest do pielęgnacji cery trądzikowej i problematycznej, nie zapycha porów, działa antybakteryjnie. Sprawdzi się także jako preparat do cery dojrzałej, suchej i zmęczonej. Spłyci zmarszczki, odżywi, ujędrni i zwiększy elastyczność skóry. Olej chroni przed negatywnym działaniem wolnych rodników i wspomaga ochronę przed promieniowaniem UV. Stosowany na włosy działa odżywczo, wzmacniająco i nabłyszczająco.

    Olej z pestek granatu wykazują bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, porównywalne z zieloną herbatą, a znacznie przewyższające czerwone wino. Flawonoidy i kwas punikowy hamują  aktywność prozapalnych enzymów i prostaglandyn, stąd zasadność stosowania oleju w chorobach skórnych o podłożu zapalnym jak trądzik czy jako wspomaganie gojenia.

    Przy zewnętrznej aplikacji olej z granatów stymuluje podziały keratynocytów i pogrubia naskórek, a także hamuje tworzenie nowych naczyń krwionośnych, co czyni go odpowiednim również dla osób z trądzikiem różowatym.  Estrogeny i fitoestrogeny mają działanie ujędrniające i spłycają drobne zmarszczki.

  • POJEMNOŚĆ

    POJEMNOŚĆ

    30ML

  • INCI

    INCI

    Punica Granatum Seed Oil.

  • SKŁAD

    SKŁAD

    Olej z pestek granatu (zimnotłoczony).

  • Opinie (0)

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o “OLEJ Z PESTEK GRANATU (TŁOCZONY NA ZIMNO)”

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *