Place Order And Earn Something in Return

Conversion Rate: 1.00  = 9 Points

  • olej z aronii

OLEJ Z PESTEK ARONII (ZIMNOTŁOCZONY)

Kupując ten produkt otrzymasz: 306 Punktów

34.00  z VAT

15 w magazynie

  • Opis

    Olej z aronii jest polecany dla cery wrażliwej ze skłonnością do trądziku różowatego, naczyniowej, dojrzałej, mieszanej (przetłuszczającej się w strefie T i suchej na policzkach), normalnej. Posiada dobre właściwości łagodzące, gojące, przeciwzapalne i regenerujące, dlatego świetnie sprawdzi się w kosmetykach do pielęgnacji cery po zabiegach kosmetycznych z użyciem kwasów. Olej z aronii chroni skórę przed narażeniem na wolne rodniki, wykazuje dobre właściwości przeciwutleniające. Przywraca skórze równowagę hydrolipidową, chroni skórę przed odwodnieniem. Olej z aronii łagodzi podrażnioną skórę głowy, dzięki czemu może być dodawany do szamponów, wcierek i odżywek do pielęgnacji skóry głowy.

    Aronia stanowi naturalny, wyjątkowo silny antyutleniacz – pochłania i neutralizuje wolne rodniki, wzmacniając jednocześnie naczynia włosowate i krwionośne organizmu. Jest jednym z najsilniejszych absorbentów promieniowania UV, odpowiedzialnego za starzenie się skóry. Właściwości aronii zapobiegają nadmiernemu tworzeniu się wolnych rodników, które powodują między innymi degradację kolagenu w organizmie.

    Składniki aktywne:kwas linolowy – Omega-6 (39%), kwas alfa-linolenowy – Omega-3 (8%), kwas oleinowy (31%), fitosterole, witamina E, fosfolipidy.

    Kwas alfa-linolenowy poprzez zmniejszenie skutków stresu oksydacyjnego działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnosi odporność na zakażenia i pobudza regenerację skóry.

    Kwas linolowy, obecny w dużej ilości w oleju z pestek aronii, jest jednym ze składników naturalnego płaszcza lipidowego wytwarzanego przez naskórek. Reguluje prawidłowy rozwój i przyleganie korneocytów w przewodach gruczołów łojowych. Jego niedobór, częsty u osób z trądzikiem, prowadzi do nadmiernego rogowacenia ujść gruczołów łojowych, co sprzyja tworzeniu się zaskórników i zmian zapalnych.

    Fitosterole oraz fosfolipidy zmniejszają przeznaskórkową utratę wody, poprawiając nawilżenie skóry, a tokoferole decydują o jego działaniu przeciwzapalnym, normalizującym i kojącym.

  • POJEMNOŚĆ

    POJEMNOŚĆ

    30ML

  • INCI

    INCI

    Aronia Melanocarpa Seed Oil.

  • SKŁAD

    SKŁAD

    Olej z pestek aronii (zimnotłoczony).

  • OPAKOWANIE

    OPAKOWANIE

    Szklana, brązowa butelka z kroplomierzem.

  • Opinie (0)

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o “OLEJ Z PESTEK ARONII (ZIMNOTŁOCZONY)”

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *