Place Order And Earn Something in Return

Conversion Rate: 1.00  = 9 Points

OLEJ Z ZIAREN MAKU POLNEGO (ZIMNOTŁOCZONY)

Kupując ten produkt otrzymasz: 261 Punktów

29.00  z VAT

24 w magazynie

  • Opis

    Olej makowy z niebieskich ziaren maku leczniczego  polecany jest do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności wrażliwej. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze oraz regenerujące. Ponadto olej makowy przyśpiesza gojenie się ran oraz wzmacnia odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników na skórze oraz wzmacnia kruche naczynia krwionośne.

    Olej makowy jest bardzo łagodny dla skóry, znacznie poprawia nawilżenie skóry, jej jędrność i elastyczność, wygładza, poprawia funkcje ochronne skóry i zmniejsza utratę wilgoci. Jest bardzo skuteczny zmniejszeniu utraty wody przez naskórek, co czyni skórę gładszą, bardziej miękką i elastyczną. Działa bardzo dobrze jako składnik kremów do skóry suchej, uszkodzonej, balsamów i maseł do ciała. Jest bardzo dobrym olejem do masażu, gdzie może być stosowany samodzielnie lub w mieszankach, wyraźnie poprawiając kondycję skóry.

    Olej makowy stosowany może być również jako odżywka do włosów, szczególnie tych zniszczonych i pozbawionych blasku –  zmiękcza, redukujesuchość skóry i włosów oraz poprawia ich wygląd.

    Olej z maku wywiera duży wpływ na cellulit: poprawia morfologię skóry, zmniejszając wygląd „skórki pomarańczowej”.Skóra jest wyraźnie gładsza, a znajdujące się na niej bruzdy są mniej widoczne. Wysmukla oraz poprawia elastyczność i mikrokrążenie.

    Nasiona maku zawierają tłuszcze (40-50%), białka (18-25%), witaminy, sole mineralne. W Polsce i w wielu krajach świata, zwłaszcza w Europie, nasiona maku służą głównie do spożycia i uzyskiwania doskonałego oleju jadalnego; zaś w krajach azjatyckich, a także europejskich mak lekarski uprawia się głównie dla zdobycia opium jako surowca dla przemysłu farmaceutycznego.
    Stosowany często w kosmetykach do włosów, gdyż posiada właściwości nawilżające i korzystnie wpływa na ich połysk. Idealny także do produktów antycellulitowych i  ujędrniajacych.

  • POJEMNOŚĆ

    POJEMNOŚĆ

    30ML

  • INCI

    INCI

    Papaver Rhoeas (Corn Poppy) Seed Oil.

  • SKŁAD

    SKŁAD

    Olej z ziaren maku polnego (zimnotłoczony).

  • OPAKOWANIE

    OPAKOWANIE

    Szklana, brązowa butelka z kroplomierzem.

  • Opinie (0)

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o “OLEJ Z ZIAREN MAKU POLNEGO (ZIMNOTŁOCZONY)”

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *