Place Order And Earn Something in Return

Conversion Rate: 1.00  = 9 Points

  • hydrolat cynamonowy

HYDROLAT CYNAMONOWY

Kupując ten produkt otrzymasz: 288 Punktów

32.00  z VAT

20 w magazynie

  • Opis

    Hydrolat cynamonowy jest otrzymywany w trakcie destylacji parą wodną kory ekologicznego cynamonowca cejlońskiego Cinnamomum zeylanicum. Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Nie zawiera konserwantów, dlatego powinien być przechowywany w chłodnym miejscu poniżej 14 st. C (lodówce).

    Hydrolat cynamonowy  jest przeznaczony do cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry głowy, przyspiesza porost włosów, działa przeciwłupieżowo. Cynamon pobudza krążenie krwi i limfy, dlatego może być wykorzystywany w kosmetykach antycellulitowych. Hydrolat cynamonowy wykazuje działanie tonizujące, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne. Zapach cynamonu działa stymulująco, pobudza apetyt.

    Jak działa hydrolat cynamonowy:

    • rozgrzewa, zwiększa przepuszczalność naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry,
    • ma działanie drenujące, spala tkankę tłuszczową,
    • zwiększa skuteczność oraz przenikanie innych substancji aktywnych, dlatego jest stosowany w produktach wyszczuplających i antycellulitowych,
    • przyspiesza także regenerację skóry,
    • zapobiega stanom zapalnym,
    • jest antyoksydantem zwalczającym wolne rodniki,
    • zapobiega zmarszczkom i wiotczeniu skóry, stymuluje komórki skóry do odnowy,
    • pielęgnuje cery trądzikową, tłustą i mieszaną,
    • poprzez poprawę krążenia przyspiesza porost włosów, działa przeciwłupieżowo,
    • w kosmetykach antycellulitowych jako reduktor tkanki tłuszczowej,
    • tonizuje i nawilża,
    • działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie,
    • w kremach i serach, dodatek cynamonu działa jak promotor przejścia.

    Zastosowanie:

    • Samodzielnie, jako tonik do twarzy, szyi i dekoltu.
    • W kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej – w maskach, tonikach, kremach, serum.
    • W kosmetykach o działaniu antycellulitowym – maskach, okładach, balsamach.
    • W kosmetykach do włosów tłustych i z łupieżem – płukankach, wcierkach, mgiełkach, szamponach, odżywkach, maskach.
    • Do rozrabiania maseczek proszkowych (np. glinkowych lub algowych).

     

  • SKŁAD

    SKŁAD

    Hydrolat cynamonowy . Destylowany parą wodną. Produkt bez konserwantów i alkoholu.

    W hydrolacie możliwe jest wytrącenie się naturalnego osadu.

  • INCI

    INCI

    Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract.

  • POJEMNOŚĆ

    POJEMNOŚĆ

    100 ml

  • SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

    SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

    Produkt powinien być przechowywany w chłodnym miejscu (najlepiej lodówce) z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu hydrolat należy zużyć w ciągu 2 miesięcy. 

  • SPOSÓB UŻYCIA

    SPOSÓB UŻYCIA

    Produkt nanieść na oczyszczoną skórę twarzy i/lub ciała. Hydrolat może być stosowany jako tonik, mgiełka odświeżająca, chłodzący kompres, a także do rozrabiania maseczek.

     

  • OPAKOWANIE

    OPAKOWANIE

    Butelka z ciemnego szkła z atomizerem.

  • Opinie (0)

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o “HYDROLAT CYNAMONOWY”

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *