Place Order And Earn Something in Return

Conversion Rate: 1.00  = 9 Points

OLEJ Z PESTEK ŚLIWEK (ZIMNOTŁOCZONY)

Kupując ten produkt otrzymasz: 216 Punktów

24.00  z VAT

9 w magazynie

  • Opis

    Olej z pestek śliwek –  posiada charakterystyczny łagodny aromat gorzkich migdałów i marcepanu. Olej ze śliwki jest bogaty w kwas oleinowy, kwas linolowy, witaminę E, witaminy B i beta-karoten. Olej szybko się wchłania pozostawiając delikatny jedwabisty film na powierzchni skóry. Dodatkowo olej ten jest doskonałym źródłem antyoksydantów i NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), dzięki czemu działa antyoksydacyjnie, regenerująco, silnie nawilżająco i zmiękczająco, wzmacniaj barierę ochronną skóry, przyspiesza proces gojenia, zapobiega łuszczeniu i stanom zapalnym, zmniejsza skłonność do wyprysków skórnych. Wspaniale nawilża włosy i wyraźnie je wzmacnia. Zmiękcza skórki i wzmacnia również płytkę paznokcia.

    Olej z pestek śliwek jest jednym z  najszybciej wchłaniających się w skórę olejów, pozostawiając skórę miękką i jedwabistą. Jest to jeden z najlepszych olejów do pielęgnacji delikatnej skóry (usta, oczy, szyja). Bardzo dobry dodatek do kosmetyków hipoalergicznych, którym może nadać delikatny, przyjemny i naturalny zapach. Ma wybitne właściwości odżywcze, nawilżania i poprawy elastyczności skóry oraz przywracania zdrowia zniszczonym włosom. Jego lekka konsystencja, szybkie wchłanianie i delikatny owocowo-migdałowy aromat idealnie podkreślają jego przydatność w luksusowych, specjalistycznych kosmetykach. Wybitnie przydatny dla skóry suchej, dojrzałej i wrażliwej.

     

     

  • SKŁAD

    SKŁAD

    Olej z pestek śliwek (zimnotłoczony).

  • INCI

    INCI

    INCI: Prunus Domestica (Plum) Seed Oil.

  • POJEMNOŚĆ

    POJEMNOŚĆ

    30 ML

  • Opinie (0)

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o “OLEJ Z PESTEK ŚLIWEK (ZIMNOTŁOCZONY)”

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *